Întinderi dinamice pre-antrenament și importanța lor

Întinderile dinamice sunt un tip de mișcare activă în care articulațiile și mușchii dumneavoastră. trec printr-o gamă completă de mișcări. Oamenii folosesc aceste exerciții pentru a se încălzi înainte de a începe să se antreneze și sunt o parte importantă a fiecărei rutine.

Importanța întinderii dinamice

Este important să vă întindeți întotdeauna înainte de orice tip de activitate fizică pentru a minimiza riscul de rănire. Întinderile imită mișcarea activității pe care urmează să o desfășurați și vă pregătiți corpul pentru ceea ce urmează. De exemplu, un jucător de tenis își poate roti încheieturile sau poate să îți rotească brațele înainte de joc. Câteva alte exemple includ plimbări line, legănatul picioarelor, rotiri de trunchi, răsuciri de cap etc.

Când se utilizează întinderea dinamică

După cum s-a menționat anterior, întinderile dinamice sunt menite înainte de începerea oricărei rutine de exerciții. Acestea vă vor ajuta corpul să se miște și să vă obișnuiți cu gama de mișcări pe care le veți efectua în timpul antrenamentului.

Întinderea menține mușchii flexibili, sănătoși și puternici și avem nevoie de această flexibilitate pentru a menține o gamă de mișcări libere. Fără ea, mușchii noștri devin tensionați și exercițiile fizice sunt dureroase. Acest lucru vă expune la risc pentru dureri articulare, fisuri și deteriorarea mușchilor.


Unde să încep

S-ar putea să pară copleșitor să-ți întinzi întregul corp, dar ideea este să te concentrezi doar asupra zonelor critice. Cele mai importante părți pe care trebuie să vă concentrați sunt la nivelul extremităților inferioare: flexorii șoldului în bazin, cvadricepsul în partea din față a coapsei și gleznele. În plus, asigurați-vă că întindeți și mușchii gâtului și a spatelui.

Răsucirile capului și ale trunchiului ar trebui să fie încorporate și în rutina de întindere. Țintește să faci 5 minute de întindere înainte de orice tip de activitate fizică.

 

Concluzia

Dacă te vei întinde de câteva ori asta nu înseamnă că îți va oferi în mod magic flexibilitate. Dacă doriți să vedeți o creștere a mobilității și flexibilității, aveți nevoie de un angajament pe termen lung și de o rutină clară. Mușchii tensionați nu se întâmplă peste noapte, prin urmare, este adevărat și opusul.

Data viitoare când doriți să începeți să vă antrenați sau să practicați un sport, asigurați-vă că încorporați întinderea dinamică în încălzire. Cu siguranță vă veți simți mai energic și gata să faceți față provocărilor cu un risc mai mic de rănire.