Salt la continut
Cos
0 articole

Noutati

5 pași către un stil de viață sănătos

de Stefana Ceangau 23 Oct 2020

Câți dintre noi pot spune cu încredere că trăiesc ca la carte? Chiar dacă nu bifăm fiecare căsuță a „regulilor pentru sănătate”, totuși facem o treabă decentă pentru a ne menține într-o formă optimă. Cu toate acestea, este suficient pentru a spune că avem un stil de viață „sănătos”?

Un studiu publicat în Arhivele Medicinii Interne demonstrează că doar 3% dintre adulți au un „scor de sănătate” perfect. Acesta se acordă pe baza a patru criterii de bază pentru o viață sănătoasă, pe care le vom prezenta în curând.

Doar 13,8% dintre participanți au îndeplinit trei dintre criterii; 34,2% au îndeplinit doar două criterii, iar femeile au obținut un pic mai bine decât bărbații.


Vedeți cât de bine vă încadrați răspunzând la aceste întrebări:

  • Fumați?
  • Aveți o greutate sănătoasă (sau faceți eforturi spre a ajunge acolo)?
  • Consumați cel puțin 5 porții de fructe și legume zilnic?
  • Vă antrenați 30 de minute sau mai mult, de 5 ori pe săptămână?

Studiul arată că persoanele cu o dietă sănătoasă, care nu fumează și care desfășoară o activitate fizică suficientă, au 63% mai puține șanse de a muri în aproape două decenii.


Deci ce pot face?

1. Reduceți fumatul 

30% din decesele provocate de cancer se datorează consumului de tutun, iar fumatul vă poate afecta inima și sistemul respirator. În doar un an după ce ați renunțat, riscul adăugat de boli de inimă este jumătate din cel al unui fumător. 

Pe această temă, reducerea consumului de alcool se dovedește a avea beneficii în ceea ce privește prelungirea duratei de viață. 

2. Faceți alegeri dietetice mai inteligente

Schimbarea alimentelor procesate cu fructe, legume și cereale integrale vă poate ajuta să vă mențineți sănătatea sub control. Un studiu din 2015 realizat pe mai mult de 450.000 de adulți a arătat că cei care au o dietă pe bază de plante au un risc cu 20% mai mic de a muri din cauza unui infarct decât cei care mănâncă alimente procesate.



Vă puteți umple farfuria cu legume proaspete, cereale integrale, lactate cu conținut scăzut de grăsimi și cantități mici de grăsimi sănătoase, cum ar fi uleiul de măsline.

3. Odihnește-te suficient

Somnul de 7 până la 8 ore este durata ideală. A fi bine odihnit ajută la întărirea sistemului imunitar, reduce riscul de boli, căderi și accidente auto. La celălalt capăt al spectrului, prea mult somn poate crește probabilitatea apariției bolii coronariene și a diabetului de tip 2.

4. Evitați cât mai mult stresul

Când sunteți stresat cronic, corpul dumneavoastră răspunde producând hormoni precum adrenalina și cortizolul. Acestea vă afectează tensiunea arterială și chiar vă pot deteriora arterele în timp.

5. Mențineți un stil de viață activ

Activitatea fizică vă ajută să vă mențineți inima și plămânii sănătoși, reduce riscul de boli și poate ușura durerea. Studiile spun că 5 ore pe săptămână de activitate moderată, cum ar fi mersul rapid sau 2,5 ore de mișcare viguroasă, cum ar fi jogging-ul, sunt doza ideală pe care ar trebui să o atingeți.

Concluzie: deși aceste 5 obiceiuri sunt incontestabil importante, ele nu sunt singurele de luat în considerare. Cu toate acestea, acestea sunt cu siguranță pietrele de temelie către realizarea unui stil de viață mai sănătos.

Postarea precedenta
Postarea urmatoare

Va multumim ca v-ati abonat!

Aceasta adresa de email a fost deja inregistrata!

Produse populare

Trambulina Premium Flex™ Epic 305 CM cu scara inclusa, model 2024 Trambulina Premium Flex™ Epic 305 CM cu scara inclusa, model 2024
Trambulina Premium Flex™ Epic 305 CM cu scara inclusa, model 2024
Trambulina copii FLEX EPIC 305 cm cu scara inclusa  Trambulina Progressive Flex 305 cm este o alegere excelenta pentru cei care doresc sa imbine distractia cu siguranta si durabilitatea. Aceasta trambulina vine cu o serie de imbunatatiri semnificative care o fac ideala pentru utilizare...
899.00 lei
1,899.00 lei
899.00 lei
Trambulina Premium Flex™ Super 240 CM cu scara inclusa, model 2024 Trambulina Premium Flex™ Super 240 CM cu scara inclusa, model 2024
Trambulina Premium Flex™ Super 240 CM cu scara inclusa, model 2024
Trambulina copii FLEX Super 240 cm cu scara inclusa  Trambulina Progressive Flex 240 cm este o alegere excelenta pentru cei care doresc sa imbine distractia cu siguranta si durabilitatea. Aceasta trambulina vine cu o serie de imbunatatiri semnificative care o fac ideala pentru utilizare...
799.00 lei
1,799.00 lei
799.00 lei
Trambulina Premium Flex™ Clasic 180 CM cu scara inclusa, model 2024 Trambulina Premium Flex™ Clasic 180 CM cu scara inclusa, model 2024
Trambulina Premium Flex™ Clasic 180 CM cu scara inclusa, model 2024
Trambulina copii FLEX Clasic 180 cm cu scara inclusa  Trambulina Progressive Flex 180 cm este o alegere excelenta pentru cei care doresc sa imbine distractia cu siguranta si durabilitatea. Aceasta trambulina vine cu o serie de imbunatatiri semnificative care o fac ideala pentru utilizare...
699.00 lei
1,599.00 lei
699.00 lei

Alege optiune

Editeaza optiune
this is just a warning
Conectați-vă
Cosul de cumparaturi
0 Articole