Salt la continut
Favorite Cos
0 articole

Noutati

5 pași către un stil de viață sănătos

de Stefana Ceangau 23 Oct 2020

Câți dintre noi pot spune cu încredere că trăiesc ca la carte? Chiar dacă nu bifăm fiecare căsuță a „regulilor pentru sănătate”, totuși facem o treabă decentă pentru a ne menține într-o formă optimă. Cu toate acestea, este suficient pentru a spune că avem un stil de viață „sănătos”?

Un studiu publicat în Arhivele Medicinii Interne demonstrează că doar 3% dintre adulți au un „scor de sănătate” perfect. Acesta se acordă pe baza a patru criterii de bază pentru o viață sănătoasă, pe care le vom prezenta în curând.

Doar 13,8% dintre participanți au îndeplinit trei dintre criterii; 34,2% au îndeplinit doar două criterii, iar femeile au obținut un pic mai bine decât bărbații.


Vedeți cât de bine vă încadrați răspunzând la aceste întrebări:

  • Fumați?
  • Aveți o greutate sănătoasă (sau faceți eforturi spre a ajunge acolo)?
  • Consumați cel puțin 5 porții de fructe și legume zilnic?
  • Vă antrenați 30 de minute sau mai mult, de 5 ori pe săptămână?

Studiul arată că persoanele cu o dietă sănătoasă, care nu fumează și care desfășoară o activitate fizică suficientă, au 63% mai puține șanse de a muri în aproape două decenii.


Deci ce pot face?

1. Reduceți fumatul 

30% din decesele provocate de cancer se datorează consumului de tutun, iar fumatul vă poate afecta inima și sistemul respirator. În doar un an după ce ați renunțat, riscul adăugat de boli de inimă este jumătate din cel al unui fumător. 

Pe această temă, reducerea consumului de alcool se dovedește a avea beneficii în ceea ce privește prelungirea duratei de viață. 

2. Faceți alegeri dietetice mai inteligente

Schimbarea alimentelor procesate cu fructe, legume și cereale integrale vă poate ajuta să vă mențineți sănătatea sub control. Un studiu din 2015 realizat pe mai mult de 450.000 de adulți a arătat că cei care au o dietă pe bază de plante au un risc cu 20% mai mic de a muri din cauza unui infarct decât cei care mănâncă alimente procesate.Vă puteți umple farfuria cu legume proaspete, cereale integrale, lactate cu conținut scăzut de grăsimi și cantități mici de grăsimi sănătoase, cum ar fi uleiul de măsline.

3. Odihnește-te suficient

Somnul de 7 până la 8 ore este durata ideală. A fi bine odihnit ajută la întărirea sistemului imunitar, reduce riscul de boli, căderi și accidente auto. La celălalt capăt al spectrului, prea mult somn poate crește probabilitatea apariției bolii coronariene și a diabetului de tip 2.

4. Evitați cât mai mult stresul

Când sunteți stresat cronic, corpul dumneavoastră răspunde producând hormoni precum adrenalina și cortizolul. Acestea vă afectează tensiunea arterială și chiar vă pot deteriora arterele în timp.

5. Mențineți un stil de viață activ

Activitatea fizică vă ajută să vă mențineți inima și plămânii sănătoși, reduce riscul de boli și poate ușura durerea. Studiile spun că 5 ore pe săptămână de activitate moderată, cum ar fi mersul rapid sau 2,5 ore de mișcare viguroasă, cum ar fi jogging-ul, sunt doza ideală pe care ar trebui să o atingeți.

Concluzie: deși aceste 5 obiceiuri sunt incontestabil importante, ele nu sunt singurele de luat în considerare. Cu toate acestea, acestea sunt cu siguranță pietrele de temelie către realizarea unui stil de viață mai sănătos.

930 x 520px

SPRING SUMMER LOOKBOOK

Sample Block Quote

Praesent vestibulum congue tellus at fringilla. Curabitur vitae semper sem, eu convallis est. Cras felis nunc commodo eu convallis vitae interdum non nisl. Maecenas ac est sit amet augue pharetra convallis.

Sample Paragraph Text

Praesent vestibulum congue tellus at fringilla. Curabitur vitae semper sem, eu convallis est. Cras felis nunc commodo eu convallis vitae interdum non nisl. Maecenas ac est sit amet augue pharetra convallis nec danos dui. Cras suscipit quam et turpis eleifend vitae malesuada magna congue. Damus id ullamcorper neque. Sed vitae mi a mi pretium aliquet ac sed elitos. Pellentesque nulla eros accumsan quis justo at tincidunt lobortis deli denimes, suspendisse vestibulum lectus in lectus volutpate.
Postarea precedenta
Postarea urmatoare

Va multumim ca v-ati abonat!

Aceasta adresa de email a fost deja inregistrata!

Produse populare

Trambulina copii VirtuFit PREMIUM cu plasa de siguranta si scara 366 CM Trambulina copii VirtuFit PREMIUM cu plasa de siguranta si scara 366 CM
Trambulina copii VirtuFit PREMIUM cu plasa de siguranta si scara 366 CM
< Trambulina VirtuFit PREMIUM Rotunda 366 CM Trambulina VirtuFit Premium ofera o experienta de sarituri de top, combinand puterea si dimensiunile mari cu un finisaj de calitate superioara.Sarituri pentru toate varsteleAceasta trambulina este o sursa de distractie atat pentru copii, cat si pentru adulti, avand...
2,699.00 lei
4,999.00 lei
2,699.00 lei
Trambulina copii VirtuFit PREMIUM cu plasa de siguranta si scara 305 CM Trambulina copii VirtuFit PREMIUM cu plasa de siguranta si scara 305 CM
Trambulina VirtuFit PREMIUM cu plasa de siguranta si scara 305 CM
Trambulina VirtuFit PREMIUM Rotunda 305 CM Trambulina VirtuFit Premium ofera o experienta de sarituri de top, combinand puterea si dimensiunile mari cu un finisaj de calitate superioara.Sarituri pentru toate varsteleAceasta trambulina este o sursa de distractie atat pentru copii, cat si pentru adulti, avand o...
2,399.00 lei
3,999.00 lei
2,399.00 lei
Trambulina copii VirtuFit PREMIUM cu plasa de siguranta si scara 251 CM Trambulina copii VirtuFit PREMIUM cu plasa de siguranta si scara 251 CM
Trambulina copii VirtuFit PREMIUM cu plasa de siguranta si scara 251 CM
Trambulina VirtuFit PREMIUM Rotunda 251 CM Trambulina VirtuFit Premium ofera o experienta de sarituri de top, combinand puterea si dimensiunile mari cu un finisaj de calitate superioara.Sarituri pentru toate varsteleAceasta trambulina este o sursa de distractie atat pentru copii, cat si pentru adulti, avand o...
2,099.00 lei
3,499.00 lei
2,099.00 lei

Alege optiune

Istoricul tau de navigare

Editeaza optiune
this is just a warning
Conectați-vă
Cosul de cumparaturi
0 Articole