Salt la continut
Favorite Cos
0 articole

Noutati

Bicicleta eliptică vs banda de alergat - Beneficii și diferențe

de Developers Designers 23 Oct 2020

Când vine vorba de antrenamentele în interior, banda de alergat și bicicleta eliptică sunt două dintre cele mai populare alegeri în ceea ce privește echipamentul de exerciții. Ambele oferă o gamă largă de avantaje, dar există și câteva diferențe cheie. În ceea ce privește care dintre ele este mai bună, totul depinde de obiectivele de antrenament, de sănătatea fizică și multe altele.

Să ne uităm la unele dintre avantajele și dezavantajele benzii de alergare vs. bicicleta eliptică.

Avantaje Eliptic

1. Blând cu articulațiile

Bicicleta eliptică este o mașină cu impact redus. Aceasta înseamnă că este mai blândă pentru articulații, reducând impactul cu solul și ar putea fi o potrivire mai bună dacă corpul dvs. nu poate tolera mișcarea deranjantă a alergării.

2. Mențineți condiția fizică după rănire

Puteți obține un antrenament intens chiar și cu impact redus. Acest tip de aparat este ideal pentru persoanele care se recuperează după răniri, dar care doresc totuși să se mențină în formă.

3. Antrenament pentru partea inferioară și superioară

Spre deosebire de benzile de alergat, majoritatea mașinilor eliptice au mânere pentru brațe. Aceasta înseamnă că le puteți folosi într-o mișcare înainte și înapoi în timp ce vă mișcați picioarele. Această mișcare de împingere și tragere vă ajută să vă exercitați brațele, precum și spatele și pieptul.

Dezavantaje bicicletă eliptică

1. Există o curbă de învățare

Este nevoie să te obișnuiești dacă nu ai mai folosit o eliptică înainte. Mișcările ar putea părea incomode până când veți prinde mișcările.

2. Mai puțină dezvoltare musculară

În timp ce eliptica este bună pentru articulații și antrenează partea superioară a corpului, nu vă oferă o dezvoltare musculară la fel de mare ca o bandă de alergat.

Avantaje banda de alergat

1. O mulțime de opțiuni

Dacă sunteți în căutarea unui aparat de exerciții care să vă ofere o varietate de opțiuni, atunci o bandă de alergat este cea mai potrivită pentru dvs. Poate simula o plimbare rapidă sau chiar o alergare în pantă. Puteți controla viteza și înclinația pentru a vă personaliza antrenamentele după cum doriți.

2. Construiește forța piciorului

Mersul sau alergatul vă ajută să vă consolidați mușchii picioarelor, inclusiv cvadricepsul, brațele și spatele. Un antrenament cu bandă de alergare vă poate întări și flexorii șoldului și gluteii.

3. Arde mai multe calorii

Banda de alergat vă va ajuta să ardeți mai multe calorii decât bicicletele eliptice, spun profesioniștii din fitness. Motivul este foarte simplu. Ridicarea piciorului de la sol înseamnă că corpul tău folosește mai multă energie decât atunci când piciorul rămâne plantat.

Dezavantaje banda de alergat

1. Poate duce la răniri

După cum s-a evidențiat anterior, benzile de alergat sunt un tip de echipament de antrenament care poate pune mai mult stres pe articulații. Din păcate, acest lucru vă poate crește riscul de rănire, cum ar fi fracturi de stres, atele ale tibiei și leziuni la genunchi.

2. Lucrează mai puține grupe musculare

O bandă de alergat nu lucrează la fel de multe grupe musculare ca o eliptică. Deși întărește mușchii picioarelor, șoldurilor și fesierilor, nu va face mare lucru pentru partea superioară a corpului.

În concluzie, alegerea dintre o bandă de alergat și o eliptică depinde de starea dvs. de sănătate și de obiectivele dvs. de fitness. Dacă intenționați să ardeți câteva calorii și să obțineți un antrenament satisfăcător, oricare dintre aceste mașini se potrivește perfect.

930 x 520px

SPRING SUMMER LOOKBOOK

Sample Block Quote

Praesent vestibulum congue tellus at fringilla. Curabitur vitae semper sem, eu convallis est. Cras felis nunc commodo eu convallis vitae interdum non nisl. Maecenas ac est sit amet augue pharetra convallis.

Sample Paragraph Text

Praesent vestibulum congue tellus at fringilla. Curabitur vitae semper sem, eu convallis est. Cras felis nunc commodo eu convallis vitae interdum non nisl. Maecenas ac est sit amet augue pharetra convallis nec danos dui. Cras suscipit quam et turpis eleifend vitae malesuada magna congue. Damus id ullamcorper neque. Sed vitae mi a mi pretium aliquet ac sed elitos. Pellentesque nulla eros accumsan quis justo at tincidunt lobortis deli denimes, suspendisse vestibulum lectus in lectus volutpate.
Postarea precedenta
Postarea urmatoare

Va multumim ca v-ati abonat!

Aceasta adresa de email a fost deja inregistrata!

Produse populare

Trambulina Flex™ Ultra 366 CM cu scara inclusa Trambulina Flex™ Ultra 360 cu scara inclusa
Trambulina Flex™ Ultra 366 CM cu scara inclusa
Trambulina copii FLEX Ultra 366 cm cu scara inclusa  Gama de trambuline Progressive FLEX  se remarca printr-un echilibru remarcabil intre siguranta, calitate si durabilitate. Rezistenta si robusta Prin combinarea cadrului galvanizat rezistent cu materialele de finisare fine ale plasei de siguranta si a covorului de protectie,...
1,399.00 lei
2,199.00 lei
1,399.00 lei
Trambulina Flex™ Epic 300 cu scara inclusa Trambulina Flex™ Epic 300 cu scara inclusa
Trambulina Flex™ Epic 305 CM cu scara inclusa
Trambulina copii FLEX Ultra 305 cm cu scara inclusa  Gama de trambuline Progressive FLEX  se remarca printr-un echilibru remarcabil intre siguranta, calitate si durabilitate. Rezistenta si robusta Prin combinarea cadrului galvanizat rezistent cu materialele de finisare fine ale plasei de siguranta si a covorului de protectie,...
999.00 lei
1,899.00 lei
999.00 lei
Trambulina Flex™ Super 240 cu scara inclusa Trambulina Flex™ Super 240 cu scara inclusa
Trambulina Flex™ Super 240 CM cu scara inclusa
Trambulina copii FLEX Ultra 240 cm cu scara inclusa  Gama de trambuline Progressive FLEX  se remarca printr-un echilibru remarcabil intre siguranta, calitate si durabilitate. Rezistenta si robusta Prin combinarea cadrului galvanizat rezistent cu materialele de finisare fine ale plasei de siguranta si a covorului de protectie,...
849.00 lei
1,699.00 lei
849.00 lei

Alege optiune

Istoricul tau de navigare

Editeaza optiune
this is just a warning
Conectați-vă
Cosul de cumparaturi
0 Articole