Beneficiile antrenamentelor la domiciliu: ghid complet pentru a te menține activ și sănătos
Exerciții fitness acasă - mai motivante și mai economice
Antrenamentele de acasă au câteva beneficii grozave față de mersul la sală. Nu trebuie să petreci timp în trafic până la sală și vei economisi banii pe care i-ai fi cheltuit pentru un abonament la sală, care poate ajunge în medie la aproximativ 250 lei pe lună.
Dacă ești nerăbdător să mergi la sală sau ești timid să te antrenezi în fața altor persoane, antrenamentele la domiciliu sunt o alternativă bună. Te vei antrena în confortul unui spațiu familiar și nu trebuie să îți așteptați rândul pentru a folosi echipamentul de gimnastică.
Dacă lucrezi de la distanță sau petreci mult timp acasă, antrenamentele la domiciliu sunt foarte convenabile. Poți sări pur și simplu de pe computer la spațiul de antrenament desemnat după ce te vei deconecta pentru ziua respectivă.
Crearea unui spațiu de antrenament acasă
Înainte de a face mișcare acasă sau de a cumpăra orice echipament de antrenament acasă, alege un spațiu pentru antrenament. Spațiul poate fi oriunde, de la dormitorul tău până la subsol, dar ar trebui să te motiveze să faci mișcare, mai degrabă decât să fie un spațiu care să nu îți placă.
Adaugă surse de încălzire pentru a încălzi spațiile reci și folosește vopsele și posterele pentru a lumina zonele plictisitoare. Afișarea unor postere cu citate sau imagini motivaționale poate fi utilă. Păstrează un prosop și un ventilator în apropiere pentru transpirație și ia în considerare să cumperi o tablă, astfel încât să poți seturile de exerciții pe care le vei face.
Ce exerciții fitness pot face acasă fără echipament
Dacă ai un buget limitat, există câteva antrenamente acasă pe care le vei putea face fără echipament.
Exercițiile cardio obișnuite includ:
Jumping jacks
Jogging pe loc
Burpees
Echipamentul minim de care am nevoie pentru a face sport acasă
Dacă ești gata să investești în echipamente de antrenament acasă, dar ești chiar la început cu antrenamentele de acasă, ia în considerare achiziționarea unora dintre următoarele articole simple și accesibile:
Benzi de rezistență
Coardă de sărit
Bancă de fitness
Roata abdominală
Izopren pentru exerciții
Discuri de alunecare
Benzile de rezistență vin în greutăți ușoare, medii și grele, în funcție de abilitățile tale. Împreună cu roțile abdominale și discurile de alunecare, sunt utile pentru antrenamentul de forță. Coarda de sărit este o un instrument foarte bun pentru exerciții cardio. Coarda nu ocupa mult spațiu, nu este scumpă și este ușor de depozitat.
Cel mai bine este să combini trei până la patru dintre aceste exerciții cardio cu trei exerciții de antrenament de forță fără echipament, două sau mai multe zile pe săptămână, cum ar fi:
Genuflexiuni
Flotări
Flotări la perete
Abdomene
Lunges
Crează-ți propriul regim de antrenament făcând seturi de exerciții de 30 de secunde timp de 3 până la 4 minute fiecare și alternând între exercițiile cardio și de antrenament de forță.
Poți încorpora exercițiile de aerobic în rutina ta de cardio acasă cu ajutorul unui stepper. Utilizează o saltea de exerciții pentru activități legate de forță și flexibilitate, cum ar fi yoga și pilates, pe care le poți realiza împreună cu diverși antrenori online.
Echipament mediu de antrenament acasă
Dacă ai deja ceva experiență cu antrenamentele acasă și dorești să duceți antrenamentul de forță la nivelul următor, ia în considerare achiziționarea următoarelor echipamente:
antrenor electronic de suspensie;
suport greutati si mrene din otel;
gantere;
vesta ponderată;
mingi medicinale sau saci de nisip;
kettlebell.
Un antrenor de suspensie face antrenamentele mai provocatoare și este util pentru exercițiile abdominale. Este un bun echipament pentru începători. Aceștia se pot antrena, înainte de a trece la greutăți, cu scopul de a-și creste rezistența.
La fel ca benzile de rezistență, ganterele vin în greutăți ușoare, medii și grele. Ganterele reglabile sunt mai scumpe decât cele obișnuite, dar ocupă mai puțin spațiu.
Adaugă o minge de stabilitate, un sac de nisip și un kettlebell la setul tău de echipament pentru exerciții fitness acasă. Costul unui echipament pentru exerciții fitness acasă poate ajunge la echivalentul a patru luni de abonament. Chiar dacă investiția poate să pară mare, te vei bucura mai mult timp de aparatura fitness pentru acasă chiar pentru tot restul vieții. În plus, partenera/ partenerul de viață poate folosi în egală măsură aparatura fitness pentru acasă.
Echipamentul fitness pentru acasă pentru cei care au deja un istoric
Pentru a crea o sală de sport adecvată, merită să investești în echipamente cardio electrice, care costă de obicei câteva mii de lei 1000. Echipamentele cardio pe care le poți cumpăra pentru casa ta includ:
Bicicleta de interior
Banda de alergare
Mașină eliptică
Aparat de vâslit de interior
Bicicleta de exerciții cu aer
Sac de box
Un aparat de vâslit de interior este deosebit de util, deoarece îți lucrează atât partea superioară, cât și cea inferioară a corpului în același timp, ceea ce crește numărul de calorii pe care le arzi. Cumpărarea unui suport de genuflexiuni poate ajuta la creșterea intensității exercițiilor de antrenament de forță.
Chiar dacă aceste articole sunt mai scumpe, achiziționând aparatură fitness de calitate pentru acasă te vei bucura ani de zile de ele și vă vor economisi costul unui abonament obișnuit la sală. Alege un furnizor de aparatura fitness profesională pentru acasă de încredere, care să vândă astfel de produse durabile. Comandă acum toată aparatura fitness de care ai nevoie acasă de pe Beprogressive.ro.