Salt la continut
Favorite Cos
0 articole

Noutati

Sport Acasă: Beneficii & Avantaje – De ce Trebuie să Începi să Faci Exerciții Fitness de Acasă

de Developers Designers 05 Nov 2021

Lipsa de timp cu care ne confruntăm în fiecare zi ne ține departe de mișcare, pentru că, în mod eronat, ne închipuim că cel mai bine ne putem antrena doar la sala de fitness. Din fericire însă, chiar și pentru cei mai ocupați dintre noi există posibilitatea de a practica sport acasă cu ajutorul dispozitivelor și accesoriilor de sport potrivite. În timp ce vei economisi timp, dar și bani, te vei putea antrena din confortul propriei case, pentru a avea un corp tonifiat și plin de vitalitate. 


Beneficiile sportului acasă

Posibilitatea de a face sport acasă ne îmbunătățește considerabil calitatea vieții, prin multiplele beneficii ale unei activități fizice regulate. Acestea sunt câteva dintre beneficiile sportului acasă:

  • Îți poți crea propriul program
  • Atunci când ai un program dificil și lung îți este imposibil să poți frecventa o sală de fitness, oricât de mult ți-ai dori acest lucru. Gratie posibilității de a practica sport acasă, îți poți crea propriul program, așa că te poți trezi mai devreme, pentru a dedica 30 de minute zilnic exercițiilor fizice. 


  • Nu te costă nimic
  • Să faci sport acasă este gratis, astfel încât nu vei mai plăti un abonament, așa cum faci când mergi la sala de fitness. Vei avea nevoie doar de timp și de motivare, pentru a te antrena în propria sufragerie, chiar în timp ce vei asculta muzica preferată. 


  • Economisești timp
  • Timpul nu este tocmai prietenul nostru, astfel încât fiecare minut pe care îl putem economisi contează. Atunci când faci sport acasă, reușești să câștigi timpul pe care l-ai pierde în trafic, pe drumul către sala de fitness sau cel de întoarce către casă. Zecile de minute câștigate astfel le vei putea investi în exerciții fizice acasă. 


  • Te bucuri de confortul propriei case
  • Să faci sport acasă este cel mai confortabil, mai ales după finalizarea antrenamentelor, atunci când poți face un duș în propria baie. Imediat după exerciții te poți răsfăța în fața unui film sau a cărții preferate, nefiind nevoit să alergi către casă prin trafic sau în mijloacele de transport în comun. 

     

  • Te poți antrena alături de instructori celebri
  • Tot mai mulți instructori de fitness îți pun la dispoziție conținut video gratuit, cu antrenamente pe care le poți practica acasă pentru a atinge obiectivul dorit. De la antrenamentele celebrei Jane Fonda la videourile motivaționale ale cunoscutei Jennifer Lopez, ai la dispoziție o gamă largă de surse de inspirație pentru a-ți găsi determinarea, dar și exercițiile fizice perfecte pentru tine. 


    De ce echipament și aparate ai nevoie?

    Echipamentul și aparatele de care ai nevoie atunci când vrei să faci exerciții fizice acasă depind de tipul de activitate pe care vrei să îl desfășori. Extrem de utile îți sunt diferite accesorii fitness care te vor ajuta să te antrenezi eficient acasă. 


    Îmbrăcăminte fitness, pentru un confort sporit

    Confortul tău pe durata practicării exercițiilor fizice acasă este asigurat de calitatea hainelor pe care le porți. Alege tricouri lejere, din materiale performante, care îți lasă pielea să respire și care nu rămân ude mult timp pe durata antrenamentelor. Evită tricourile de bumbac care păstrează transpirația și îți vor crea o senzație de disconfort. 

    La fel procedezi în cazul pantalonilor, țesăturile sintetice fiind cele recomandate. Alege o pereche de pantaloni care să nu fie largi și care să îți ofere libertatea de mișcare de care ai nevoie. Poți folosi o pereche de pantaloni de slăbit din neopren, care oferă un confort ridicat pe durata exercițiilor și îți crește temperatura corpului, favorizând astfel arderea grăsimilor. 


    Din categoria ”sfaturi pentru a face sport acasă” nu poate lipsi recomandarea de a purta o bustieră pentru suportul adecvat al bustului, întrucât sânii au nevoie de un sprijin corect pe durata antrenamentelor. 


  • Saltea fitness
  • Cea mai înțeleaptă investiție pe care o poți face atunci când vrei să practici sport acasă este o saltea de fitness. Aceasta va împiedica alunecarea pe durata antrenamentelor și îți va oferi suprafața confortabilă de care ai nevoie. Cu o saltea fitness poți urma exerciții de forță și aerobic, deopotrivă, chiar la tine acasă. 


  • Coardă
  • Săriturile cu coarda reprezintă o modalitate plăcută și eficientă de a te menține în formă. Include-le printre exercițiile pe care le faci cu regularitate, iar rezultatele nu vor înceta să apară. Poți folosi o coardă de sărit pentru viteză, care îți oferă o precizie a mișcărilor și o utilizare confortabilă. 


  • Banda elastică
  • Practică exerciții de rezistență cu banda elastică, care sunt ușor de realizat și te ajută să îți tonifici mușchii fesieri și mușchii coapselor. Banda elastică HB12, spre exemplu, este durabilă la întinderi repetate și poate fi utilizată pentru exerciții de tonifiere și încălzire sau chiar împreună cu alte echipamente de fitness, pentru a beneficia de un nivel ridicat de dificultate. 


  • Mingea de fitness
  • Mingea de fitness este un must-have atunci când vrei să faci acasă exerciții pentru abdomen și spate sau de stretching. Poți combina o minge de fitness cu masaj anti-alunecare cu gantere pentru a realiza exerciții complexe asupra mai multor grupe musculare.

     

  • Gantere
  • Ganterele sunt de neprețuit pentru sportul de acasă, prin efectul de tonifiere și de creștere musculară, încât pot fi utilizate pentru a dezvolta musculatura picioarelor și a brațelor. Ganterele ușoare de aerobic pot fi utilizate de către bărbați pentru încălzire înainte de antrenament, cât și de femei pe durata exercițiilor de fitness. 


  • Roata pentru abdomen
  • Roata pentru abdomen este de mare ajutor atunci când vrei să îți antrenezi partea superioară a corpului. Cu o roată de exerciții îți poți lucra mușchii drepți abdominali, dar și mușchii brațelor, umerilor, toracelui și spatelui. În plus, exercițiile cu roata sunt ușor de făcut din confortul propriei case. 


  • Bicicleta fitness
  • Un aparat fitness pe care îl poți utiliza pentru a-ți îmbunătăți condiția fizică acasă este bicicleta staționară. Cu o astfel de bicicletă îți poți antrena musculatura corpului și poți sprijini sănătatea sistemului cardiovascular, fiind extrem de utilă și pentru a scădea în greutate. O bicicletă fitness Spokey Lordi îți permite să te antrenezi de acasă și să îți monitorizezi rezultatele în timp real, printr-un afișaj care indică viteza, durata antrenamentului, distanța, pulsul și caloriile arse. 



    Ce exerciții poți face acasă?

    Există numeroase exerciții pe care le poți face acasă, fie pentru a slabi, fie pentru a crește masa musculară și a-ți tonifia organismul. Important este să le diversifici, deoarece mușchii se obișnuiesc cu aceeași rutină fizică și nu se vor mai dezvolta așa cum ți-ai dori. 


  • Întinderi musculare cu blocuri yoga
  • Un mod grozav de a-ți începe rutina de sport acasă constă în folosirea unor blocuri yoga, care îți permit să îți întinzi brațele, picioarele și spatele, încât să poți preveni rănile pe durata antrenamentelor, produse de suprasolicitarea musculară. De asemenea, îți vor fi de mare ajutor în a atinge mai ușor diferite poziții de yoga, precum podul, care presupune să stai întins pe spate și să îți ridici bazinul, sprijinindu-te de vârful picioarelor și de brațe. Așezarea unor blocuri yoga în zona lombară vor face exercițiul mult mai ușor de realizat. 


  • Flotări
  • Flotările sunt exerciții potrivite pentru a fi realizate acasă prin faptul că solicită simultan mușchii brațelor, spatelui, umerilor, abdomenului și pieptului, fiind de nelipsit atunci când îți dorești un trunchi puternic. Este important să ai corpul întins în linie dreaptă, astfel încât să îți sprijini greutatea pe degetele de la picioare și pe palme, având brațele complet extinse. După ce ai atins această poziție, cobori prin flexarea brațelor până când pieptul ajunge aproape de sol și îți ridici încet corpul, împingând în sol. 


  • Abdomene
  • Abdomenele sunt de nelipsit dacă vrei să obții un aspect ”six pack” chiar de acasă. Important, însă, este să le execuți corect. Așază-te pe spate, îndoaie genunchii, menține tălpile în contact deplin cu podeaua, încordează abdomenul și ridică-te până la 45 de grade. Ai grijă să expiri atunci când îți ridici trunchiul de pe podea și să inspiri atunci când cobori la poziția inițială. 

    Pentru a diversifica exercițiile pentru abdomen, folosește o roată de fitness, cu care vei putea lucra mușchii adânci și oblici. Rezultatele vor fi încântătoare!


  • Genuflexiuni
  • Lucrează partea inferioară a corpului prin genuflexiuni, care te ajută să îți tonifici picioarele și fesele, dar și să ameliorezi durerile de spate. Este important să îți depărtezi picioarele la lățimea umerilor și să cobori bazinul în spate, pe genunchi, asemănător aplecării exercitate atunci când te așezi pe scaun. Bineînțeles, menține abdomenul ferm pe toată durata realizării exercițiului. 

    Adaugă un strop de dificultate și folosește benzi elastice de rezistență atunci când faci genuflexiuni. Astfel, vei spori efectul de întărire musculară. 


  • Mountain climbers 
  • Un alt tip de exercițiu pe care îl poți face acasă este mountain climbers, perfect pentru abdomen. Aliniază-ti spatele cu călcâiul, încât să formezi o linie dreaptă de la călcâi până la umăr și trage genunchii spre piept. Provocarea este să nu îți ridici bazinul și să nu îți arcuiești spatele atunci când îți tragi genunchii către piept. 

    Poate fi mult mai ușor să practici acasă mountain climbers cu un climbmill, cu care poți să simulezi o urcare naturală a scărilor, pentru a obține cele mai bune rezultate în întărirea musculaturii corpului. 


  • Săritul corzii
  • Dacă cauți un mod distractiv și eficient de a te menține în formă, este musai să îi acorzi o șansă săritului corzii. Poți să arzi rapid calorii, să îți îmbunătățești coordonarea, să obții o poziție corectă a corpului și să îți tonifici organismul, în doar câteva minute pe zi. 


  • Ridicări de bazin
  • Ridicările de bazin sau bridge sunt perfecte pentru tonifierea feselor. Trebuie doar să te așezi pe spate, cu genunchii flexați și mâinile întinse pe lângă corp, iar apoi să ridici bazinul spre tavan, având grijă ca fesele să fie încordate. 


  • Exerciții pentru stepper
  • Exercițiile pentru stepper sunt potrivite atunci când vrei să diversifici rutina de antrenament zilnic. Cu un stepper poți reproduce mișcarea de urcare a scărilor, îți poți antrena cu precădere mușchii picioarelor și menține sănătatea sistemului cardiovascular. În plus, îți permite să lucrezi și muchii abdominali. 


    Motivația: Cum faci să respecți un program de antrenament


    Să respecți antrenamentul fără dificultăți atunci când faci sport acasă poate fi o reală provocare. Stabilește un obiectiv pe care ți-l dorești foarte mult, pentru a fi suficient de motivat să îl îndeplinești. Îți dorești un corp tonifiat? Atunci cu siguranță te vei strădui să îl obții, prin crearea unei rutine de exerciții fizice acasă. 

    Pentru a fi mai motivat, creează-ti un spațiu special pentru a face sport acasă, care să îți permită să te desfășori în voie. Achiziționează echipamentele de care ai nevoie, pentru a avea mai multă încredere în ceea ce faci și distrează-te! 

    Este extrem de important să privești exercițiile ca pe un hobby și nu precum o responsabilitate. Cu fiecare mișcare pe care o vei face, vei fi mai aproape de obiectivul pe care îl dorești! 

    Adaugă pe fundal muzica preferată, ca să te motivezi și mai mult să îți duci la îndeplinire programul de antrenament. Dacă poate fi mai greu la început, pe măsură ce te vei antrena zilnic, va deveni o obișnuință fără de care nu îți vei mai începe ziua.

    Postarea precedenta
    Postarea urmatoare

    Va multumim ca v-ati abonat!

    Aceasta adresa de email a fost deja inregistrata!

    Produse populare

    Trambulina copii VirtuFit PREMIUM cu plasa de siguranta si scara 366 CM Trambulina copii VirtuFit PREMIUM cu plasa de siguranta si scara 366 CM
    Trambulina copii VirtuFit PREMIUM cu plasa de siguranta si scara 366 CM
    < Trambulina VirtuFit PREMIUM Rotunda 366 CM Trambulina VirtuFit Premium ofera o experienta de sarituri de top, combinand puterea si dimensiunile mari cu un finisaj de calitate superioara.Sarituri pentru toate varsteleAceasta trambulina este o sursa de distractie atat pentru copii, cat si pentru adulti, avand...
    2,899.00 lei
    4,999.00 lei
    2,899.00 lei
    Trambulina copii VirtuFit PREMIUM cu plasa de siguranta si scara 305 CM Trambulina copii VirtuFit PREMIUM cu plasa de siguranta si scara 305 CM
    Trambulina VirtuFit PREMIUM cu plasa de siguranta si scara 305 CM
    Trambulina VirtuFit PREMIUM Rotunda 305 CM Trambulina VirtuFit Premium ofera o experienta de sarituri de top, combinand puterea si dimensiunile mari cu un finisaj de calitate superioara.Sarituri pentru toate varsteleAceasta trambulina este o sursa de distractie atat pentru copii, cat si pentru adulti, avand o...
    2,499.00 lei
    3,999.00 lei
    2,499.00 lei
    Trambulina copii VirtuFit PREMIUM cu plasa de siguranta si scara 251 CM Trambulina copii VirtuFit PREMIUM cu plasa de siguranta si scara 251 CM
    Trambulina copii VirtuFit PREMIUM cu plasa de siguranta si scara 251 CM
    Trambulina VirtuFit PREMIUM Rotunda 251 CM Trambulina VirtuFit Premium ofera o experienta de sarituri de top, combinand puterea si dimensiunile mari cu un finisaj de calitate superioara.Sarituri pentru toate varsteleAceasta trambulina este o sursa de distractie atat pentru copii, cat si pentru adulti, avand o...
    2,199.00 lei
    3,499.00 lei
    2,199.00 lei

    Alege optiune

    Istoricul tau de navigare

    Editeaza optiune
    this is just a warning
    Conectați-vă
    Cosul de cumparaturi
    0 Articole