Salt la continut
Favorite Cos
0 articole

Noutati

Cum îmi aleg bicicleta fitness pentru acasă?

de Raluca Dumitrana 30 Sep 2023

De ce ar trebui să achiziționez o bicicletă fitness? 

Fie că iubești să mergi la sală sau vrei să începi să faci mai multă mișcare, o bicicletă eliptică va fi alegerea potrivită. Exercițiile pe o astfel de bicicletă îți vor îmbunătăți sănătatea, rezistența și te vor ajuta să ai un corp de invidiat.  În plus, pe piață există o largă varietate de modele din care poți alege ceea ce ți se potrivește cel mai bine! În continuare, îți vom oferi câteva sfaturi care să te ajute să alegi modelul perfect pentru tine. 

Ce model ar trebui să aleg? 

Ar trebui să știi că există cinci tipuri de biciclete fitness, fiecare tip având propriile avantaje și dezavantaje. Aceste tipuri sunt:  

  1. Bicicletă statică, verticală  sau pur și simplu bicicletă pentru acasă; 
  1. Bicicletă de ciclism pentru interior sau bicicletă de curse pentru interior; 
  1. Bicicletă de exerciții interactivă sau bicicletă inteligentă; 
  1. Air Bike; 
  1. Bicicletă de exerciții înclinată. 

Bicicleta verticală 

Această bicicletă este perfectă pentru începători deoarece este confortabilă și are un preț accesibil. Este simplu de depozitat deoarece are dimensiuni relativ mici. O poți utiliza în timp ce urmărești un film sau asculți muzică. Exercițiile pe această bicicletă îți vor îmbunătăți rezistența, tonusul muscular și te vor ajuta să vă mențineți greutatea sub control. 

Deși este potrivită pentru a-ți îmbunătăți sănătatea și forma fizică, nu este potrivită pentru a te antrena pentru evenimente sportive. Acest fapt este datorat poziției, diferită de cea a unei biciclete tradiționale,  și intensității antrenamentului, mai mică decât cea oferită de alte tipuri de biciclete. 

Bicicletă de ciclism pentru interior sau bicicletă de curse pentru interior 

Îți oferă o gamă largă de niveluri de rezistență pe care îl poți schimba manual, prin rotirea unui buton. Majoritatea sunt dotate cu un suport pentru tabletă și telefon. Senzorii de pe mânere îți vor măsura ritmul cardiac, pentru un antrenament mai eficient. Aceste biciclete te vor ajuta să îți îmbunătățiți condiția fizică, forța, viteza și agilitatea.  

Unii utilizatori au considerat că șaua și pedalele nu sunt suficient de confortabile. 

Bicicleta interactivă 

Bicicletele inteligente sunt mai distractiv de utilizat deoarece îți oferă posibilitatea de a te conecta la diverse jocuri sau trasee inspirate din întreaga lume. Puteți concura alături de alți jucători. Aceste biciclete transmit date despre antrenamentul tău în timp real, pe dispozitivul conectat prin Bluetooth. Unele au un ecran inteligent integrat. Rezistența poate fi reglată prin apăsarea unui buton, iar unele au capacitatea de a o regla automat în funcție de traseul ales. Volanta acestor biciclete este considerabil mai mică decât a altor modele, astfel veți avea un antrenament mai lin.  

Principalul dezavantaj al acestui model este reprezentat de prețul ridicat, în comparație cu prețurile altor modele. De asemenea, este important să alegeți aplicațiile ținând cont de dezvoltarea rapidă a tehnologiei.  

Air Bike 

Dacă majoritatea modelelor de biciclete fitness îți oferă posibilitatea de a-ți tonifia doar musculatura inferioară, acest model îți oferă șansa de a-ți tonifia partea inferioară, mijlocul și partea superioară a corpului în același timp. Este perfectă pentru atleți și persoane care doresc să își depășească limitele în mod constant.  Datorită nivelului de rezistență ridicat, antrenamentul pe această bicicletă îți va îmbunătăți aspectul și performanța  în mod radical.  

Aceste biciclete au în dotare un ventilator, iar cu cât vei pedala mai rapid, cu atât zgomotul va fi mai mare. Însă, datorită frecvenței joase și nivelului constant, acest zgomot va fi mai ușor de ignorat decât cel al unei benzi de alergare.  

Bicicletă de exerciții înclinată  

Datorită rezistenței de nivel mediu și confortului ridicat, acest model este ideal pentru începători sau pentru exerciții de reabilitare. Fiind așezată într-o poziție verticală, șaua acestei biciclete seamănă foarte mult cu un scaun și susține mai bine spatele. De asemenea, aceste biciclete împărtășesc multe dintre avantajele bicicletelor verticale.  

Acest model de bicicletă necesită mult spațiu deoarece este adeseori mare și robust. Din cauza poziției de pedalare, nu va fi potrivită pentru persoanele ce preferă un antrenament intens.  

De ce ar mai trebui să țin cont atunci când achiziționez o bicicletă fitness? 

Iată o listă cu câteva sfaturi utile care te vor scăpa de multe dureri de cap: 

  1. Achiziționează bicicleta de pe un site sau dintr-un magazin de încredere. Astfel, vei avea garanția unui bun calitativ și durabil. Da, da! Ai mai auzit bine, chiar dacă știi tu o persoană care vinde mai ieftin! Ei bine, acea persoană nu îți va oferi posibilitatea de a rambursa bunul în cazul unei probleme de fabricație, garanția că toți banii îți vor fi restituiți și că bunul va ajunge la tine într-o stare impecabilă. Nu îți risca integritatea fizică și banii, deoarece ceea ce este prea bun ca să fie adevărat, este, de cele mai multe ori, o mare înșelătorie.  
  1. Analizează mai multe modele înainte să iei decizia finală. De multe ori, poți obține ceva mult mai bun pentru câțiva lei în plus.  
  1. Consultă opiniile altor persoane, care au fost în aceeași situație ca și tine. Atenție! Dacă ești un începător care vrea doar să facă puțină mișcare, nu alege un model profesional doar pentru că sportivul X îl folosește. În schimb, alege un model potrivit propriei capacități fizice.  
  1. Urmărește-ne în continuare pentru mai multe sfaturi și oferte care să te ajute să devii cea mai bună versiune a ta!   
930 x 520px

SPRING SUMMER LOOKBOOK

Sample Block Quote

Praesent vestibulum congue tellus at fringilla. Curabitur vitae semper sem, eu convallis est. Cras felis nunc commodo eu convallis vitae interdum non nisl. Maecenas ac est sit amet augue pharetra convallis.

Sample Paragraph Text

Praesent vestibulum congue tellus at fringilla. Curabitur vitae semper sem, eu convallis est. Cras felis nunc commodo eu convallis vitae interdum non nisl. Maecenas ac est sit amet augue pharetra convallis nec danos dui. Cras suscipit quam et turpis eleifend vitae malesuada magna congue. Damus id ullamcorper neque. Sed vitae mi a mi pretium aliquet ac sed elitos. Pellentesque nulla eros accumsan quis justo at tincidunt lobortis deli denimes, suspendisse vestibulum lectus in lectus volutpate.
Postarea precedenta
Postarea urmatoare

Va multumim ca v-ati abonat!

Aceasta adresa de email a fost deja inregistrata!

Produse populare

Trambulina Flex™ Ultra 366 CM cu scara inclusa Trambulina Flex™ Ultra 360 cu scara inclusa
Trambulina Flex™ Ultra 366 CM cu scara inclusa
Trambulina copii FLEX Ultra 366 cm cu scara inclusa  Gama de trambuline Progressive FLEX  se remarca printr-un echilibru remarcabil intre siguranta, calitate si durabilitate. Rezistenta si robusta Prin combinarea cadrului galvanizat rezistent cu materialele de finisare fine ale plasei de siguranta si a covorului de protectie,...
1,399.00 lei
2,199.00 lei
1,399.00 lei
Trambulina Flex™ Epic 300 cu scara inclusa Trambulina Flex™ Epic 300 cu scara inclusa
Trambulina Flex™ Epic 305 CM cu scara inclusa
Trambulina copii FLEX Ultra 305 cm cu scara inclusa  Gama de trambuline Progressive FLEX  se remarca printr-un echilibru remarcabil intre siguranta, calitate si durabilitate. Rezistenta si robusta Prin combinarea cadrului galvanizat rezistent cu materialele de finisare fine ale plasei de siguranta si a covorului de protectie,...
999.00 lei
1,899.00 lei
999.00 lei
Trambulina Flex™ Super 240 cu scara inclusa Trambulina Flex™ Super 240 cu scara inclusa
Trambulina Flex™ Super 240 CM cu scara inclusa
Trambulina copii FLEX Ultra 240 cm cu scara inclusa  Gama de trambuline Progressive FLEX  se remarca printr-un echilibru remarcabil intre siguranta, calitate si durabilitate. Rezistenta si robusta Prin combinarea cadrului galvanizat rezistent cu materialele de finisare fine ale plasei de siguranta si a covorului de protectie,...
849.00 lei
1,699.00 lei
849.00 lei

Alege optiune

Istoricul tau de navigare

Editeaza optiune
this is just a warning
Conectați-vă
Cosul de cumparaturi
0 Articole