Salt la continut
Favorite Cos
0 articole

Noutati

Cum ar trebui să arate un plan de antrenament săptămânal eficient și echilibrat

de Raluca Dumitrana 04 Nov 2023

Este un plan de antrenament săptămânal o necesitate? 

Sunt sigură că v-ați întrebat măcar odată dacă un plan de antrenament este cu adevărat atât de important pe cât o spun sportivii. Ei bine, consider că ar trebui să le acordăm dreptate profesioniștilor. Indiferent dacă sunteți un împătimit al exercițiilor fizice sau pur și simplu doriți să includeți sportul în rutina voastră, un plan de antrenament săptămânal vă va ajuta să vă atingeți obiectivele de fitness. Cu toții știm că o rutină ne poate motiva să facem chiar și cele mai plictisitoare sau obositoare sarcini cu zâmbetul pe buze.  

Desigur, trebuie să fim conștienți de faptul că nu vom putea să respectăm acest plan cu acuratețe maximă. Viața este imprevizibilă, iar la fel este și programul nostru. Este foarte important să nu renunți la obiectivele prestabilite și să continui să progresezi în antrenamentele de fitness.  

Cum ar trebui să arate planul de antrenament potrivit pentru tine? 

Probabil cel mai bun sfat pe care aș putea să ți-l dau, este să îți ajustezi planul de antrenament în funcție de abilitățile și dorințele proprii. Spre exemplu, este clar că antrenamentul unui ciclist profesionist, ce își dorește să exceleze, va fi radical diferit de antrenamentul unui începător, ce își dorește să își lucreze masa musculară.  

Acestea fiind spuse, dacă ești în căutarea unor sfaturi care să te ajute să îți organizezi antrenamentele fitness în mod eficient,  acest articol este ceea ce cauți! Pentru a te ajuta, am introdus câteva îndrumări de bază cu privire la cât de des ar trebui să faci sport, la modul în care poți face din acesta un obicei de durată și la ce înseamnă că exersezi prea mult.


Câte  antrenamente ar trebui să ai într-o săptămână? 

După cum am spus, numărul de antrenamente depinde de cât de activi fizic ești deja. De exemplu, probabil că vei vedea rezultate fizice (și mentale) de la o zi pe săptămână, dacă nu faci deja deloc exerciții fizice. Dar dacă sești obișnuit cu o activitate fizică mai intensă, o singură zi de antrenament pe săptămână probabil că nu va fi suficientă pentru a-ți menține  forma fizică.   

Repartiția ideală de exerciții cardio și de forță variază în funcție de obiectivele dvs specifice, dar, în general, patru-cinci zile de antrenament pe săptămână vor fi suficiente dacă îți dorești să te menți sau să îți  îmbunătățești condiția fizică.  

Desigur, dacă ești la început și nu faci exerciții fizice în prezent, acest lucru ar putea fi un salt prea mare la început. Cel mai bun plan pentru începători, ar fi să facă doar două antrenamente pe săptămână. După ce te obișnuiești cu asta, poți lua în considerare creșterea treptată a numărului de zile.

Cum pot începătorii să transforme antrenamentul într-un obicei? 

Pare simplu, dar dacă vrei ca exercițiile fizice să devină o parte naturală a rutinei tale, trebuie să rămâi consecvent. Trebuie să facă parte din stilul tău de viață, iar scopul final este să faci ca mișcarea să fie la fel de înrădăcinată în programul tău ca, de exemplu, dușul sau spălatul pe dinți. 

Este important de reținut  că asta nu înseamnă să mergi la sală șapte zile din șapte. Dimpotrivă, mersul zilnic la sală ar putea avea efecte mai mult negative, decât pozitive.  Dar dacă vă propuneți să faceți puțină mișcare în fiecare zi, chiar dacă nu este o sesiune de antrenament complet, puteți crește șansele ca exercițiile fizice să devină un obicei de durată,. Spre exemplu, ai putea face o plimbare relaxantă în natură. 

Construirea unui grup social în jurul fitness-ului poate ajuta, de asemenea, ca exercițiile fizice să devină o parte integrantă a rutinei tale. Încercă să întâlnești oameni la sala de sport pentru a începe să construiești această comunitate. Cu toții știm că prietenii fac totul mai distractiv, așa că ar fi recomandat să îți începi călătoria în lumea fitness-ului alături de măcar un prieten sau să îți faci câțiva prieteni chiar la sala de sport.  

În plus, stabilirea unui obiectiv realizabil pentru numărul de antrenamente pe săptămână poate fi util pentru a te asigura că te vei epuiza. În general, stabilirea obiectivelor este o modalitate excelentă de a-ți menține motivația pentru o perioadă lungă de timp. Dacă doar treci prin mișcări, fără a avea un obiectiv stabilit în minte, nu este la fel de distractiv. Nu lucrezi spre nimic. Noi ne propunem ca, prin intermediul acestui articol, să te ajutăm să îți creezi un plan de antrenament fitness realist.  

Alt lucru de luat în considerare atunci când îți stabilești programul de antrenament este momentul în care vei face exercițiile. Este necesar să îți analizezi bine programul, înainte de a stabili când ar fi cel mai bine să faci fitness. De exemplu, dacă diminețile tale sunt foarte agitate, cu multe schimbări de ultim moment, ar putea fi contraproductiv să planifici antrenamente de dimineață. În cazul acesta, un antrenament de după-amiază sau seară ar fi cel mai potrivit.  

În cele din urmă, trebuie să îi acorzi atenție corpului tău. Potrivirea orei de antrenament cu momentul în care te simți cel mai bine, te poate motiva să ai o rutină de antrenamente bine pusă la punct.

Postarea precedenta
Postarea urmatoare

Va multumim ca v-ati abonat!

Aceasta adresa de email a fost deja inregistrata!

Produse populare

Trambulina copii VirtuFit PREMIUM cu plasa de siguranta si scara 366 CM Trambulina copii VirtuFit PREMIUM cu plasa de siguranta si scara 366 CM
Trambulina copii VirtuFit PREMIUM cu plasa de siguranta si scara 366 CM
< Trambulina VirtuFit PREMIUM Rotunda 366 CM Trambulina VirtuFit Premium ofera o experienta de sarituri de top, combinand puterea si dimensiunile mari cu un finisaj de calitate superioara.Sarituri pentru toate varsteleAceasta trambulina este o sursa de distractie atat pentru copii, cat si pentru adulti, avand...
2,899.00 lei
4,999.00 lei
2,899.00 lei
Trambulina copii VirtuFit PREMIUM cu plasa de siguranta si scara 305 CM Trambulina copii VirtuFit PREMIUM cu plasa de siguranta si scara 305 CM
Trambulina VirtuFit PREMIUM cu plasa de siguranta si scara 305 CM
Trambulina VirtuFit PREMIUM Rotunda 305 CM Trambulina VirtuFit Premium ofera o experienta de sarituri de top, combinand puterea si dimensiunile mari cu un finisaj de calitate superioara.Sarituri pentru toate varsteleAceasta trambulina este o sursa de distractie atat pentru copii, cat si pentru adulti, avand o...
2,499.00 lei
3,999.00 lei
2,499.00 lei
Trambulina copii VirtuFit PREMIUM cu plasa de siguranta si scara 251 CM Trambulina copii VirtuFit PREMIUM cu plasa de siguranta si scara 251 CM
Trambulina copii VirtuFit PREMIUM cu plasa de siguranta si scara 251 CM
Trambulina VirtuFit PREMIUM Rotunda 251 CM Trambulina VirtuFit Premium ofera o experienta de sarituri de top, combinand puterea si dimensiunile mari cu un finisaj de calitate superioara.Sarituri pentru toate varsteleAceasta trambulina este o sursa de distractie atat pentru copii, cat si pentru adulti, avand o...
2,199.00 lei
3,499.00 lei
2,199.00 lei

Alege optiune

Editeaza optiune
this is just a warning
Conectați-vă
Cosul de cumparaturi
0 Articole