Salt la continut
Favorite Cos
0 articole

Noutati

10 sfaturi utile, dacă vrei să cumperi o bandă de alergat

de Raluca Dumitrana 14 Jun 2023

Îi urmăresc pe cei de la FitnessBlender.com de pe Youtube și sunt adepta sportului acasă. Este un canal de Youtube educativ pentru mine, mai ales pentru că mă învață cum să combin exercițiile și cum să fac sport, astfel încât să nu am de suferit pe termen lung. Pe lângă faptul că am reușit să slăbesc în mod vizibil și mi-am tonifiat organismul, faptul că practic sport cu regularitate, mă ajută să dorm mai bine, să fiu mai creativă în tot ce fac, să am altă energie, să mă concentrez mai bine.

Am început acest stil de viață în 2019, când lucrul de acasă mi-a oferit atât oportunități, cât și minusuri. Este drept că mă bucur de libertate și nu pierd timp în trafic, dar pe de altă parte, nu mai am posibilitatea de a face mișcare, mergând până la locul de muncă. Deși locuiesc în mediul rural, iar spațiul pentru practicarea sportului este clar unul generos, mai ales că locuiesc într-o zonă cu potențial turistic mare, banda de alergat a fost o soluție care m-a atras din mai multe puncte de vedere:

  1. Aici plouă foarte mult, iar dacă nu plouă ninge, este prea cald sau prea frig. Locul în care este amplasată banda mea de alergat este mediul ideal – nici prea cald, nici prea frig. Sunt ferită și de ploaie, și de soare, și de zăpadă.
  2. Sunt departe de ochii curioșilor, deoarece inițial am alergat în aer liber, dar evident că am fost un fel de curiozitate pentru comunitatea locală. Aaaa, uite-o mă și pe aia, nu are de lucru acasă?!
  3. Am alergat și prin pădure sau mai mult am mers, deoarece nu sunt eu un guru al alergatului și clar nu am ales sa trec la extreme. Deci nu am alergat pe dealurile din jur, deoarece abia mai puteam respira și într-un ritm normal de mers. J Deși plimbatul în natură are beneficiile sale, atunci când vremea este frumoasă, nici acest lucru nu m-a ajutat foarte mult.

Nu m-a ajutat, deoarece să mă plimb de nebună prin pădure, poate că nu prezintă neapărat un risc major pentru o femeie, în zona în care locuiesc eu. Dar ce te faci când apar porcii mistreți și alte jivine?! J

Așadar, plimbările în aer liber ar fi fost o soluție dacă eram însoțită, dar ideea de a depinde de cineva chiar și pentru o treabă banală precum mersul pe jos, este enervantă pentru mine. În plus, atunci când fac sport, prefer să fiu eu și atât. Eu și gândurile mele, altfel nu mă mai bucur pe deplin de exercițiile pe care le fac.

Așadar, sunt adepta lucrului de acasă și a flexibilității, motiv pentru care sportul la domiciliu, este ideal pentru o persoană ocupată ca mine. În 2020 am achiziționat o primă bandă de alergat și am avut atunci o serie de întrebări în raport cu modul în care funcționează ea. Totodată m-am întrebat de ce trebuie să țin cont atunci când achiziționez o bandă de alergat pentru a practica sport în mod regulat la mine acasă?

  1. Dimensiunea benzii de alergat versus spațiul disponibil pentru banda de alergat din casa mea

Eu am ales o bandă de alergat mai mare, deoarece tehnic vorbind, asta mi s-a părut cea mai ofertantă, cu toate acestea locuind la țară mi-am permis să optez pentru un model de dimensiuni mai mari. Mi-a plăcut că are o suprafață de alergat mai mare, iar asta m-a ajutat să mă simt în siguranță. Sunt sigură că și tu ai văzut o mulțime de clipuri amuzante pe Youtube cu persoane care alunecă într-un mod șarmant pe banda de alergat de acasă. Ei bine, eu nu îmi doream să devin virală sau cel puțin, nu îmi doream să devin virală în acest mod și am ales o suprafață o bandă de alergat cu suprafață mare de alergat.

Cu toate acestea, dacă tu locuiești într-o garsonieră, acest tip de produs nu este ideal pentru tine și îți recomand mai degrabă acest model.

  1. Puterea benzii de alergat, versus obiectivele mele pe termen scurt, mediu și lung

Îmi doream să alerg de 3-4 ori pe săptămână, iar banda mea de alergat este una cât se poate de normală. Cu toate acestea, nu am ales cel mai ieftin model, ci am ales să combin mai multe beneficii, deoarece este un produs, pe care îl cumperi pentru o perioadă mai mare de timp.

  1. Nivelul de înclinare al benzii de alergat

Fiind o persoană care merge sau mergea în mod frecvent pe munte, o bandă cu înclinare mare mă ajută foarte mult, deoarece contribuie la creșterea rezistenței pe suprafețe înclinate. Așadar, am ales o bandă cu înclinare maximă de 20%. Ce am constatat după ce am utilizat banda? Este foarte solicitant pentru nivelul meu de pregătire înclinarea la 20%, dar ar fi ideal să ajung într-o zi să o pot utiliza mai mult la acest nivel de înclinare.

Cu alte cuvinte, dacă ești o persoană normală, care nu aleargă la maratoane, o bandă pentru alergat cu înclinare de 12% este ideală și îți recomand acest model.

Pe de altă parte, dacă te antrenezi pentru maratoane și alergi pe cărări de munte, atunci îți recomand o variantă cu înclinare mult mai mare.

  1. Rezistența benzii de alergat în timp

În principiu, benzile de alergat au o durată de viață relativ mare și mai vin și cu o garanție de 3 ani. Cu toate acestea, îți recomand să nu te orientezi către cel mai ieftin model, deoarece calitatea de cele mai multe ori costă.

  1. Cât de mult mă ajută o bandă de alergat să îmi tonific mușchii?

Dacă utilizezi banda de alergat, așa cum am utilizat-o eu, de 3-4 ori pe săptămână, atunci rezultatele pot fi vizibile în cel mult o lună de utilizare. Cu toate acestea, îți recomand să recurgi și la exerciții de forță, deoarece acestea sunt cele mai indicate pentru creșterea rezistenței și rezultate sigure.

Evident, alergatul pe bandă îți aduce rezultate rapide, mai ales dacă alegi să utilizezi programe combinate HIT și cardio. Multe dintre benzile de alergat disponibile pe site-ul nostru, au astfel de programe și dacă le utilizezi, ai rezultate garantate în cel mult o lună de utilizare.

  1. În ce scop utilizez banda de alergat?

Cele mai multe persoane care doresc să își cumpere o bandă de alergat pentru practicarea unui sport, aleg o bandă de alergat, deoarece știu că alergatul este un sport care te ajută să slăbești în mod rapid.

Cu toate acestea, așa cum spuneam mai sus, alergatul are și alte beneficii. Nu voi mai relua beneficiile din punctul meu de vedere, deoarece ceea ce mă motivează pe mine să alerg și să fac sport, nu te motivează pe tine.

  1. Cât de des trebuie să folosesc banda de alergat, pentru a slăbi sau pentru a mă menține?

Medicii recomandă să practici exerciții cardio, combinate cu exerciții de forță și echilibru. Așadar, nu alerga 4 zile consecutiv pe săptămână, ci alternează tipurile de exerciții.

Aleargă azi, dar mâine alege exerciții de forță, care să îți întărească diferite grupe de mușchi.

  1. Cât de frecvent este indicat să folosesc banda de alergat pentru a nu avea probleme cu genunchi?

Dacă ești începător, nu este indicat să alergi mai mult de 3-4 ori pe săptămână.

Dacă îți dorești să alergi, dar nu ai mai făcut asta până acum, nu alerga mai mult de 15-20 de minute în primele 3-4 săptămâni.

Chiar dacă ai mai alergat și ai rezistență, include de fiecare dată exerciții de stretching pentru încălzirea articulațiilor. În acest mod eviți eventuale accidente și îți pregătești mușchii pentru efort.

  1. Dacă am probleme cu genunchi sau probleme la coloană, banda de alergat este potrivită pentru mine?

Utilizarea benzii de alergat te ajută să îți întărești mușchii și are beneficii pentru sănătate. Cu toate acestea, dacă ai probleme la genunchi sau probleme la coloană, trebuie să consulți un medic înainte de a practica orice fel de sport. 

  1. Sunt predispusă genetic la varice, banda de alergat mă ajută sau îmi face mai mult rău?

Eu sunt una dintre persoanele care au astfel de probleme și am cercetat mult subiectul. Dacă și tu ești în această situație, atunci sfatul meu este să consulți un medic, deoarece problemele tale sunt specifice, iar pentru tine, recomandările pot diferi.

De cele mai multe ori, pentru persoanele care au un început de varice, medicii spun că este chiar indicată practicarea sportului, implicit este indicat alergatul, dar trebuie să respecți trei reguli clare:

  1. fă exerciții de încălzire înainte de a începe să alergi pe banda de alergat.
  2. poartă șosete de compresie.
  3. fă exerciții stretching după fiecare program de alergat pe bandă.

Spuneam că medicii recomandă practicarea sportului pentru persoanele care au început de varice, dar nu am dezvoltat ideea. Unul dintre motivele pentru care se recomandă practicarea unui sport sau chiar alergatul, pentru persoanele predispuse genetic la varice, este acela că sportul ajută la menținerea unei greutăți corporale optime.

Dacă ești mai slab, greutatea ta corporală nu va pune presiune prea mare pe picioare, iar acest lucru ajută la prevenirea varicelor sau la menținerea lor sub control.

Un alt motiv pentru care este indicat să faci sport dacă ai probleme cu varicele, este și faptul că sportul te ajută să îți îmbunătățești circulația. 

Postarea precedenta
Postarea urmatoare

Va multumim ca v-ati abonat!

Aceasta adresa de email a fost deja inregistrata!

Produse populare

Trambulina copii VirtuFit PREMIUM cu plasa de siguranta si scara 366 CM Trambulina copii VirtuFit PREMIUM cu plasa de siguranta si scara 366 CM
Trambulina copii VirtuFit PREMIUM cu plasa de siguranta si scara 366 CM
< Trambulina VirtuFit PREMIUM Rotunda 366 CM Trambulina VirtuFit Premium ofera o experienta de sarituri de top, combinand puterea si dimensiunile mari cu un finisaj de calitate superioara.Sarituri pentru toate varsteleAceasta trambulina este o sursa de distractie atat pentru copii, cat si pentru adulti, avand...
2,899.00 lei
4,999.00 lei
2,899.00 lei
Trambulina copii VirtuFit PREMIUM cu plasa de siguranta si scara 305 CM Trambulina copii VirtuFit PREMIUM cu plasa de siguranta si scara 305 CM
Trambulina VirtuFit PREMIUM cu plasa de siguranta si scara 305 CM
Trambulina VirtuFit PREMIUM Rotunda 305 CM Trambulina VirtuFit Premium ofera o experienta de sarituri de top, combinand puterea si dimensiunile mari cu un finisaj de calitate superioara.Sarituri pentru toate varsteleAceasta trambulina este o sursa de distractie atat pentru copii, cat si pentru adulti, avand o...
2,499.00 lei
3,999.00 lei
2,499.00 lei
Trambulina copii VirtuFit PREMIUM cu plasa de siguranta si scara 251 CM Trambulina copii VirtuFit PREMIUM cu plasa de siguranta si scara 251 CM
Trambulina copii VirtuFit PREMIUM cu plasa de siguranta si scara 251 CM
Trambulina VirtuFit PREMIUM Rotunda 251 CM Trambulina VirtuFit Premium ofera o experienta de sarituri de top, combinand puterea si dimensiunile mari cu un finisaj de calitate superioara.Sarituri pentru toate varsteleAceasta trambulina este o sursa de distractie atat pentru copii, cat si pentru adulti, avand o...
2,199.00 lei
3,499.00 lei
2,199.00 lei

Alege optiune

Istoricul tau de navigare

Editeaza optiune
this is just a warning
Conectați-vă
Cosul de cumparaturi
0 Articole