Salt la continut
Favorite Cos
0 articole

Noutati

Exerciții cu Banda Elastică de Rezistență - Avantajele Acestor Tipuri de Activități Fizice

de Developers Designers 05 Nov 2021

De multe ori ne petrecem timpul jonglând între birou sau spațiul de lucru și propriile locuințe, iar acest lucru conduce, treptat, către pierderea tonusului muscular și a mobilității. Unul dintre cele mai bune moduri prin care îți poți recâștiga forța la nivelul musculaturii este sa faci exerciții fizice, iar banda elastică de rezistență îți poate oferi o varietate de opțiuni.


De ce să faci exerciții cu banda de rezistență – avantaje

Indiferent dacă ești începător în domeniul sportului sau că deja cunoști anumite reguli de realizare a unor exerciții cu banda elastică, banda de rezistență este un real ajutor pentru întărirea musculaturii și pentru mobilitate.

Poți face doar exerciții cu banda elastică, pentru diferite grupe de mușchi, sau poți combina aceste exerciții și cu alte tipuri, care să implice greutăți sau aparate pentru remodelare și tonifiere. Indiferent de varianta pe care o alegi, vei vedea care sunt beneficiile pe care le aduce banda de rezistență și vei observa că ele sunt uimitoare pentru organismul tău. Iată care sunt avantajele pe care ți le oferă exercițiile realizate cu banda de rezistență.


Banda de rezistență oferă un antrenament complet

În vreme ce alte tipuri de accesorii de sport te ajută să lucrezi doar anumite grupe de mușchi, fără a influența și alte zone, banda elastică de rezistență îți oferă posibilitatea de a realiza o varietate de exerciții, fără a fi nevoit să schimbi aparatul. Iți vei crește în acest fel mobilitatea, iar musculatura va fi stimulată să lucreze.


Banda de rezistență nu îți suprasolicită articulațiile

Atunci când exersezi cu greutăți sau cu alte articole sportive, articulațiile sunt adesea solicitate. În timp, articulațiile nu mai sunt la fel de puternice, iar aceasta poate fi o problemă atunci când, spre exemplu, te antrenezi cu greutăți. Articulațiile de la încheietura mâinii sau articulațiile genunchilor sunt adesea cele mai solicitare în timpul exercițiilor fizice, însă banda de rezistență reușește să anuleze acest inconvenient.


Banda de rezistență îți tonifiază corpul indiferent de setul de exerciții

Deși cele mai bune rezultate se pot obține în cazul în care lucrezi mușchii fesieri și coapsele, banda de rezistență vizează de fapt întregul corp, la nivel de remodelare corporală. Poți folosi banda de rezistență atât pentru exerciții lente, menite să tonifieze (cum ar fi spre exemplu pentru pilates), cât și pentru programe dinamice, special create pentru arderea caloriilor și pierdere în greutate.


Banda elastică te ajută să îți recapeți forța și postura

Din cauza poziției adoptate la calculator sau din lipsa exercițiilor fizice postura corpului poate fi afectată. Coloana vertebrală își poate modifica curbura, iar uneori, din cauza afecțiunilor ce derivă din acest aspect, există posibilitatea să nu ai voie să ridici greutăți în cadrul antrenamentelor sportive.

Soluția în acest caz este banda elastică, deoarece ea te va ajuta să îți recapeți forța, să îți întărești musculatura și să tonifici zone ale corpului care de altfel sunt de greu de îmbunătățit prin exerciții de sport tradiționale.


Banda elastică este un accesoriu versatil de sport

Dacă vrei să faci exerciții fizice, însă nu ai spațiu de depozitare în casă și nici timp pe care să îl petreci la sală, atunci poți alege o bandă elastică. Aceste benzi sunt ușoare, sunt ușor de transportat și nu ocupă loc foarte mult, atunci când vine vorba despre depozitare.


Cum se alege corect banda de rezistență

Există mai multe tipuri de benzi de rezistență pe care le poți alege, iar aici depinde foarte mult și de natura exercițiilor pe care vrei să le realizezi. De aceea, atunci când alegi o bandă de rezistență ar trebui să observi caracteristicile de rezistență, nivelul de dificultate în utilizare și tipul exercițiilor pe care le poți realiza.

Poți alege dintre următoarele tipuri de benzi de rezistență:


  • Bandă de rezistență terapeutică
  • Aceste tipuri de benzi de rezistență se caracterizează printr-o rezistență foarte mare, astfel că le vei putea folosi într-un număr amplu de exerciții. Poți folosi benzi de rezistență precum banda elastică HMS HB21 pentru a realiza atât exerciții de încălzire, dar și pentru a realiza exerciții de forță, combinat cu alte tipuri de echipamente. Această bandă te poate ajuta să îți întărești zona posterioară a corpului, musculatura fesierilor fiind întărită.

    De asemenea, poți folosi pentru musculatura picioarelor și Banda de rezistenta One Fitness, care te va ajuta să îți corectezi postura corpului și să îți sporești mobilitatea.  Poți lucra cu această bandă o multitudine de exerciții de aerobic și fitness, putând alege benzile în funcție de nivelul de rezistență.


  • Benzi de rezistență cu mânere sau corzile de rezistență
  • Aceste tipuri de benzi de rezistență îți vor oferi posibilitatea de a lucra foarte bine zona brațelor, dar și zona picioarelor. Aceste benzi au proprietatea de a consolida musculatura din zona toracică, fiind folosite în general pentru exerciții de întindere.

    Benzile de rezistență cu mânere te ajută să faci exerciții dificile, astfel încât nu doar să îți tonifici corpul ci și să poți scăpa de țesutul adipos, pierzând astfel din greutate. Exercițiile pe care le poți face cu această bandă include musculatura toracică, zona spatelui, brațe și antebrațe și chiar musculatura gâtului.


    Exerciții cu banda elastică pentru grupe ale corpului

    Banda elastică îți va pune în mișcare mușchii corpului, atât în mod direct, cât și indirect, prin nevoia de susținere și echilibrare. Grupate după zone ale corpului, banda elastică te poate ajuta să lucrezi eficient următoarele tipuri de exerciții.


  • Exerciții pentru abdomen
  • Abdomenul este o zonă pe care o poți lucra prin exerciții de fitness sau de rezistență, cu ajutorul aparatelor disponibile la sală, însă poți obține rezultate foarte bune chiar și lucrând acasă, cu ajutorul benzii elastice. Astfel, exercițiile pentru abdomen se pot clasifica pe grupe de mușchi și exerciții specifice acestora.


  • Exerciții pentru mușchi drepți abdominali
  • Pentru a antrena această grupă de mușchi va fi nevoie să fixezi banda într-un punct mai ridicat față de nivelul corpului tău. Banda trebuie poziționată în zona claviculei și va trebui să o susții cu ambele mâini, astfel încât, prin aplecarea trunchiului, să imprimi o forță de întindere benzii. Poți face acest exercițiu spijinindu-ți genunchii pe podea, pe o saltea de sport, în timp ce corpul, în stare de repaus, se va afla într-o poziție verticală.

    Exercițiile realizate sunt asemănătoare abdomenelor și re recomandă serii de câte 10-12 repetări.


  • Exerciții pentru mușchii oblici abdominali
  • Această grupă se poate antena ușor prin prinderea benzii de un punct înalt (o ușă) în timp ce stai în picioare, în poziție verticală. Trage apoi de bandă într-o mișcare diagonală față de poziția corpului, ridicând mâinile împreunate (care țin banda) în direcția acesteia, pentru ca mai apoi, cu forță, să o întinzi diagonal spre pământ.

    Este recomandat să faci circa 10 repetări/ exercițiu, mișcările semănând foarte mult cu acțiunea tăierii unui copac.


  • Exerciții pentru mușchi oblici externi
  • Pentru acest exercițiu va fi nevoie să te deplasezi la stânga și la dreapta unui punct static (1 pas stanga-dreapta), în timp ce cu mâinile ții banda tensionată, prinsă la nivelul mijlocului tău. Acest exercițiu necesită circa 5 repetări.


  • Exerciții pentru mușchi oblici interni
  • Pentru acest exercițiu va fi nevoie să te întinzi pe salteaua de sport, protejând zona spatelui, cu palmele lipite de podea. Ridică picioarele cu genunchii îndoiți la 90 de grade și prinde banda de vârful degetelor. Banda trebuie să fie prinsă bine de suport, iar tu trebuie să o întinzi cu picioarele, antrenând în mișcare și șezutul.


  • Exerciții pentru brațe
  • Pentru a avea brațe tonifiate și musculatura cât mai bine definită poți realiza cu ajutorul benzii elastice diferite exerciții, pe grupe musculare.


  • Flexii cu banda de rezistență pentru biceps
  • Varianta 1. Poziția potrivită pentru acest exercițiu este cea cu un genunchi pe podea și unul ridicat la 90 de grade, cu trunchiul ușor înclinat. Mâna aferentă genunchiului ridicat se sprijină pe acest picior, banda este poziționată sub talpă. Cu antebrațul aliniat vertical cu tibia, se fac ridicări și coborâri, întinzând banda.

    Varianta 2. Aceeași grupă musculară se poate antrena stând în picioare, cu banda sub tălpi, trăgând de aceasta și încercând să o întinzi cât mai mult cu ajutorul brațelor. Brațele sunt flexate la cot, pentru a efectua întinderea benzii.


  • Întinderi și împingeri pentru triceps
  • Pentru a realiza întinderile mușchilor poți sprijini banda la nivelul tălpilor, în timp ce stai așezat. Cu ambele mâini, cu aceeași forță, trage spre spate de capetele benzii. Repetă mișcarea de circa 10 ori.

    Pentru a realiza împingerile va fi nevoie să te așezi pe un suport, cu banda poziționată sub zona posteriorului, în timp ce cu mâinile va trebui să împingi în sus capetele benzii. Poți repeta mișcarea de circa 10 ori.

     

  • Exerciții cu banda elastică pentru mușchii spatelui
  • Zona spatelui este foarte importantă, deoarece lucrând acești mușchi îți vei îmbunătăți postura și mobilitatea.

    Unul dintre modurile în care poți lucra musculatura spatelui este să așezi banda sub tălpi, în timp ce stai cu spatele ușor înclinat și cu mâinile întinzi foarte bine banda de rezistență.

    Exerciții similare pentru spate pot fi realizate stând în șezut, cu banda pe tălpi și trunchiul dispus la 90 de grade. Va fi nevoie să tragi de benzi cu putere, pentru a tensiona în același timp și musculatura.

    Întinderea brațelor cu banda de rezistență este un alt exercițiu pe care îl poți realiza pentru musculatura spatelui. În poziție verticală, cu brațele întinse, vei trage de bandă cu putere, cât îți permite deschiderea brațelor.

    Pentru aceste exerciții poți face circa 10-12 repetări.


  • Exerciții cu banda de rezistență pentru pectorali – exerciții pentru piept
  • Mușchii pieptului necesită atenție în timpul antrenamentului, pentru a preveni întinderile. Banda de rezistență este exact soluția de care ai nevoie, pentru că lucrează corect musculatura, fără a suplimenta efortul.

    Flotări cu banda elastică de rezistență

    Banda elastică poate fi un element ajutător foarte bun, pentru că în timp ce adopți poziția corectă pentru flotări, banda aduce exact elementul de încărcare necesar. Banda va ”forța” flexarea mâinilor, iar exercițiu va pune în mișcare musculatura pieptului.

    De asemenea, poți lucra cu banda exerciții de împingere la piept, poziționând capetele benzii în palme și trăgând de capete cu putere, în vreme ce banda este prinsă de un suport.


  • Exerciții cu banda de rezistență pentru posterior - Genoflexiuni cu banda elastică
  • Aceste exerciții sunt cele mai utile pentru posterior, ele ajutându-te să îți tonifici și întărești musculatura. Banda elastică poate fi poziționată sub tălpi și după gât, astfel încât să produci încărcare musculaturii în timpul exercițiilor. Flexează genunchii și coboară trunchiul, după care încearcă să revii în poziția inițială. Repetă de circa 10 ori.

    Exercițiile cu banda de rezistență te pot ajuta să te bucuri de un corp tonifiat și de mușchi definiți. Starea ta de bine se va îmbunătăți, iar alături de o dietă corespunzătoare vei observa și o scădere în greutate, pe lângă scăderea în centimetri.

    Postarea precedenta
    Postarea urmatoare

    Va multumim ca v-ati abonat!

    Aceasta adresa de email a fost deja inregistrata!

    Produse populare

    Trambulina copii VirtuFit PREMIUM cu plasa de siguranta si scara 366 CM Trambulina copii VirtuFit PREMIUM cu plasa de siguranta si scara 366 CM
    Trambulina copii VirtuFit PREMIUM cu plasa de siguranta si scara 366 CM
    < Trambulina VirtuFit PREMIUM Rotunda 366 CM Trambulina VirtuFit Premium ofera o experienta de sarituri de top, combinand puterea si dimensiunile mari cu un finisaj de calitate superioara.Sarituri pentru toate varsteleAceasta trambulina este o sursa de distractie atat pentru copii, cat si pentru adulti, avand...
    2,699.00 lei
    4,999.00 lei
    2,699.00 lei
    Trambulina copii VirtuFit PREMIUM cu plasa de siguranta si scara 305 CM Trambulina copii VirtuFit PREMIUM cu plasa de siguranta si scara 305 CM
    Trambulina VirtuFit PREMIUM cu plasa de siguranta si scara 305 CM
    Trambulina VirtuFit PREMIUM Rotunda 305 CM Trambulina VirtuFit Premium ofera o experienta de sarituri de top, combinand puterea si dimensiunile mari cu un finisaj de calitate superioara.Sarituri pentru toate varsteleAceasta trambulina este o sursa de distractie atat pentru copii, cat si pentru adulti, avand o...
    2,399.00 lei
    3,999.00 lei
    2,399.00 lei
    Trambulina copii VirtuFit PREMIUM cu plasa de siguranta si scara 251 CM Trambulina copii VirtuFit PREMIUM cu plasa de siguranta si scara 251 CM
    Trambulina copii VirtuFit PREMIUM cu plasa de siguranta si scara 251 CM
    Trambulina VirtuFit PREMIUM Rotunda 251 CM Trambulina VirtuFit Premium ofera o experienta de sarituri de top, combinand puterea si dimensiunile mari cu un finisaj de calitate superioara.Sarituri pentru toate varsteleAceasta trambulina este o sursa de distractie atat pentru copii, cat si pentru adulti, avand o...
    2,099.00 lei
    3,499.00 lei
    2,099.00 lei

    Alege optiune

    Istoricul tau de navigare

    Editeaza optiune
    this is just a warning
    Conectați-vă
    Cosul de cumparaturi
    0 Articole